Vaučeri Vlade Srbije

Izleti

Za goste hotela se više puta nedeljno organizuju izleti u pratnji banjskog vodiča do lokaliteta u bližoj i daljoj okolini:

Crkva Sv. Đorđa u Lukovskoj Banji:

Nalazi se na kamenom visu iznad banje, na visini od 945 m, odakle se pruža izuzetan pogled na celu kotlinu u kojoj se ugnezdila Lukovska Banja. Do crkve se može doći kraćom i strmom stazom dužine 900 m (za sportiste i mlađe rekreativce) ili dužom stazom dužine 1900 m. Postoji mogućnost organizovanja prevoza do crkve.

Crkva Sv. Mine u Štavi:

U 6 km udaljenom selu Štava nalazi se crkva Sv. Mine iz 16. veka. Izgrađena je od tesanog kamena i pokrivena kamenim pločama. Posebnu kulturnu vrednost ove crkve predstavljaju očuvane freske.

Prolom Banja:

Prolom Banja je udaljena 58 km. Poznata je pre svega po svojoj lekovitoj Prolom vodi, jedinstvenog mineralnog sastava, koja pomaže u lečenju bolesti bubrega, bolesti organa za varenje, kožnih bolesti, bolesti perifernih krvnih sudova i vanzglobnog reumatizma. U blizini hotelskog kompleksa se nalazi i pogon za flaširanje Prolom vode. Hotelska služba rekreacije organizuje celodnevne izlete sa ručkom u hotelu Radan u Prolom Banji.

Đavolja Varoš:

Lokalitet Đavolja Varoš je udaljen 65 km. Pod zaštitom je države kao Spomenik prirode I kategorije i istovremeno je jedini predstavnik Srbije u izboru za "7 svetskih čuda prirode". Hotel organizuje celodnevne izlete do ovog lokaliteta sa ručkom u Prolom Banji.

Crkve iz XII veka u Kuršumliji:

U Kuršumliji, udaljenoj 36 km, nalaze se prve zadužbine Stefana Nemanje iz 12. veka: Crkva Sv. Nikole i Crkva Sv. Bogorodice. Izlet se organizuje u pratnji banjskog vodiča, uz obilazak ranovizantijske bazilike i upoznavanje sa znamenitostima grada.

Galerija

Promotivne ponude